Skoči na glavno vsebino

Muzej športa

Se sprašujete, kako otrokom popestriti poletne dni?

Muzej športa v sodelovanju s Slovenskim šolskim muzejem vabi otroke od 6. do 10. leta na razgibane, zabavne, ustvarjalne in športno obarvane počitnice. Poskrbeli bomo za športno-gibalne aktivnosti, razvijanje ustvarjalnosti, dobro počutje in kakovostno preživljanje prostega časa.

Spoznali bomo zanimivo delo kustosa, profesionalnega športnika, športnega novinarja ter se v slednjem tudi sami preizkusili. Poleg tega bomo raziskovali muzejske prostore, se podali na izlet z avtobusom, spoznavali stare igre, se preizkusili v olimpijskih disciplinah, ustvarjali ob športnih aktivnostih in še in še.

Termin:  1.– 5. 7. 2024

Cena: 150 eur (bratec ali sestrica 20 % popust)

Prosimo izpolnite prijavnico na spodnji povezavi. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Skupina bo štela največ 15 otrok.

Prijavnica

Za dodatne informacije pišite na maja.hakl-saje@muzejsporta.si ali andreja.potocnik@muzejsporta.si.

Več informacij na muzejsporta.si.

Vabljeni v našo družbo!

***

Slovenski šolski muzej – OE Muzej športa

Muzej športa ohranja snovno in nesnovno športno dediščino ter predstavlja in raziskuje slovensko športno preteklost. Skrbi za obeleževanje najbolj vidnih dosežkov in drugih mejnikov slovenskih športnikov, športnih delavcev ter drugih posameznikov kot tudi reprezentančnih in klubskih/društvenih uspehov.

  • Muzej športa je v sodelovanju z NC Planica ob slovesu od profesionalne športne kariere Petra Prevca pripravil razstavo »So šampioni. In so legende.«, ki je na ogled v Nordijskem centru Planica do konca leta 2024. Obsežna zbirka predmetov Prevčeve kariere je bila pod budnim očesom Muzeja športa skrbno pregledana, očiščena in po pregledu kustosov postavljena v vitrine, kj.er je na ogled vsem navdušencem smučarskih skokov in poletov.
  • Novembra 2022 je bila v prostorih Slovenskega šolskega muzeja postavljena (začasna) stalna razstava Muzeja športa z naslovom Zbiramo, raziskujemo, obujamo: športna dediščina in Muzej športa.
Dostopnost