Skoči na glavno vsebino

Ogled muzikala Briljantina

Z učenci Gledališkega kluba smo si v ponedeljek, 8. oktobra 2018, ogledali muzikal Briljantina. Vstopnice smo dobili v dar od Zveze prijateljev mladine Moste ob tednu otroka.

Uživali smo v mladostniško razposajenem prikazu življenja najstnikov v letu 1958, v katero so nas ponesli izjemno talentirani igralci, plesalci in pevci. V glavnih vlogah sta blestela Saša Lešnjek in Matjaž Kumelj, v vlogah pridne, lepo vzgojene Sandy in predrznega, neotesanega Dannya.
Med igralci nas je s svojimi komičnimi vložki navdušil tudi neponovljivi Domen Valič, o katerem smo izvedeli, da je obiskoval našo šolo. Prepoznali pa smo tudi legendo slovenske televizije in gledališča Gojmirja Lešnjaka Gojca, ki pa je na naši šoli poučeval slovenščino.
Med polurnim odmorom je podjetje Žito poskrbelo za pravo presenečenje; pripravili so nam skoraj 10 metrov dolgo rolado, s katero so nam postregli prav vsi igralci Briljantine. Z nekaterimi smo brž ovekovečili trenutek s fotografijo in od najljubših izprosili tudi avtogram na papirnati krožnik.
Producentu Juriju Franku je uspelo odlično prikazati mladostniško iskanje prijateljstva in ljubezni, tako smo celotno kreativno ekipo ob koncu nagradili z bučnim, neskončnim aplavzom in na povabilo igralcev skočili na oder ter se z njimi fotografirali ob legendarnem avtomobilu tistega časa.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost