Skoči na glavno vsebino

Polna dvorana pela z Adijem Smolarjem in Letečimi potepuhi

V letošnjo pomlad smo že tradicionalno zakorakali z dobrodelnim koncertom naše šole Stopimo skupaj, ki sta ga spretno povezovali Zala Majstorović in Julija Testen. Koncert je kot sponzor omogočil SAZAS, glas o naši akciji pa so v svet prek radijskih valov ponesli Radio Bob, Radio 2 in Radio Antena. Med in po koncertu je bilo poskrbljeno tudi za naše želodčke, saj jih je razvajal Dalibor Novaković s svojim Žmohtom.

Polno telovadnico naše šole je takoj na začetku navdušil vsem dobro poznani kantavtor in pevec že ponarodelih uspešnic ADI SMOLAR. S svojo kitaro, mladostno energijo in hudomušnimi pesmimi je razmigal obiskovalce vseh generacij. Ko nas je že hotel zapustiti, pa smo mu pripravili majhno presenečenje in mu za njegovo okroglo obletnico, ki jo je praznoval pred nekaj dnevi, v en glas zapeli Vse najboljše.

Oder so nato zavzeli perspektivni mladi upi, člani šolskega banda OŠ Janka Modra, ki so nas zabavali s priredbami znanih uspešnic in skladbo, za katero je besedilo napisal oče enega izmed inštrumentalistov. Poželi so bučen aplavz in verjamemo, da jih bomo še marsikje videli in slišali.

Napočil je čas, da so se izkazali tudi domači glasbeniki. Oder so zasedli obetavni člani šolskega banda OŠ Ketteja in Murna pod vodstvom Iztoka Zidarja in kar dva mladinska pevska zbora – MPZ naše šole in OŠ Mirana Jarca pod vodstvom Ines Mikulan. Z združenimi močmi so navdušili domačo publiko z znanimi rockovskimi hiti in za nagrado prejeli najmočnejši aplavz večera.

Dobro ogreti smo dočakali še vrhunec večera, ko so na oder stopili Leteči potepuhi, ki nas s svojim dobrodelnim nastopom počastijo prav vsako leto. Poskrbeli so tudi za presenečenje: na oder so povabili tudi našega ravnatelja Saša Kožuha s kitaro, s katerim so zaigrali nekaj uspešnic. Tudi letos so Leteči potepuhi poskrbeli za pravi šolski »žur«, ki se ga bomo še dolgo spominjali.

Vsa zbrana sredstva bomo namenili v Šolski sklad OŠ Ketteja in Murna, katerega skrbnica Vojka Vilfan pravi, da bodo poskrbeli, da denar pride v roke pomoči potrebnim učencem iz socialno ogroženih družin in za morebiten nakup nadstandardne šolske opreme.

Radi bi se zahvalili vsem nastopajočim, ki so se odrekli honorarju v dobrodelne namene in vsem vam, spoštovani obiskovalci, ki ste našo akcijo podprli in se udeležili dogodka v tako velikem številu.

Se vidimo naslednje leto na istem mestu!

zapisala Sabina Zalokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost