Skoči na glavno vsebino

Postopen začetek pouka v šoli

_____29. 5. 2020_______

Spoštovani starši,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v četrtek sporočilo, da se s prihodnjim tednom šola postopoma odpre za vse učence.
V ponedeljek 1. 6. pridejo v šolo učenci 4. in 5. razreda, v sredo 3. 6. pa še učenci 6., 7. in 8. razreda.
Zaradi tolikšnega števila otrok v šoli, ne bo več mogoče izvajati določenih preventivnih ukrepov. Tako bo pouk potekal v matičnih oddelkih (otrok ne bomo več delili v manjše skupine) in matičnih učilnicah. Podaljšano bivanje bo potekalo tako kot je bilo pred razglašeno epidemijo. Zunanje diferenciacije, to pomeni delitev v manjše učne skupine pri SLJ, MAT in TJA, ne bomo izvajali. Učenci na predmetni stopnji se ne bodo selili iz učilnice v učilnico. Pouk športa bomo v čim večji meri izvajali na prostem.
Posodobljena navodila za učence, ki so že v šoli in navodila ob vstopu za učence, ki se v šolo vračajo prihodnji teden so pripeta spodaj.

Šolska prehrana
Za učence, ki že sedaj obiskujejo šolo, bo šolska prehrana organizirana tako kot ta teden. Pri prvošolcih bomo telefonsko preverili prijave pri tistih učencih, kjer so bile vmes spremembe.
Za učence, ki se drug teden vračajo v šolo, bo šola šolsko hrano naročila glede na prijave pred razglasitvijo epidemije.

Saša Kožuh, ravnatelj

Navodila za starše Datoteka

Izjava za starše Datoteka

Urniki PS Datoteka

 

_____15. 5. 2020_______

Spoštovani starši,

navodilo staršem pri vstopu v šolo. Datoteka

Saša Kožuh, ravantelj

_____10. 5. 2020 _______

Spoštovani starši,

kakor ste verjetno tudi iz medijev izvedeli, bomo šole z 18. 5. 2020 predvidoma odprle vrata za učence prvega triletja. Dokončna odločitev naj bi bila sporočena v prihodnjem tednu.

Šole smo v petek dobile navodila za začetek dela v šoli, ki predvidevajo precej prostorskih in tudi organizacijskih prilagoditev. O vseh pomembnih podrobnostih, vas bomo obveščali sproti. Organizacija dela bo narejena prihodnji teden. Osnova za naše načrtovanje pa je tudi koliko otrok nam boste starši poslali v šolo, koliko časa dnevno bodo v šoli preživeli in katere obroke boste zanje naročili. Odločitev ali bo otrok šolanje nadaljeval v šoli ali na daljavo naj bo v skladu z navodili NIJZ – priloga 1

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/osnovne_sole_s_prilogami.pdf

Delo se bo praktično za vse učence prvih treh razredov spremenilo. Tudi tisti, ki bodo utemeljeno ostali doma in bodo šolanje nadaljevali tako kot do sedaj bodo deležni nekaterih sprememb. Po vsej verjetnosti bodo dobili drugo učiteljico, saj bo otrokova učiteljica najverjetneje pouk vodila v šoli.

Da bomo lahko začeli načrtovati delo, nujno potrebujemo podatke o obisku vašega otroka v šoli. V ta namen smo pripravili anketo. Zelo lepo vas prosim, da anketo izpolnite čim prej, to je za nas ključnega pomena, saj nas čaka zelo veliko dela, vsekakor pa anketo izpolnite do ponedeljka dopoldne.

Ob tem vas že sedaj prosim za potrpljenje, vaše učiteljice bodo prihodnji teden v veliki meri zaposlene z načrtovanjem dela, pripravo prostorov in gradiv za vključitev otrok ter še marsičesa in se ne bodo mogle v tolikšni meri kot do sedaj posvečati izobraževanju na daljavo.

Anketo izpolnite vsi, ne le tisti, ki boste poslali otroke v šolo.

POVEZAVA DO ANKETE: https://forms.gle/v1ZJZgNVxhwaDGhX6

Hvala za razumevanje,

Saša Kožuh, ravnatelj

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost