Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

Slika 1 of 1

V petek, 18.11.2022 bomo obeležili Dan slovenske hrane in izvedli Tradicionalni slovenski
zajtrk.


Slogan letošnjega TSZ je » ZAJTRK Z MLEKOM – SUPER DAN.«


Glavni namen projekta TSZ je izobraževati, obveščati in ozaveščati učence ter tudi širšo
javnost o:

  • pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, ki so predelana v Sloveniji,
  • pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njun vpliv na okolje,
  • pravilno ravnanje z odpadki ter racionalno ravnanje z embalažo,
  • ozaveščanje otrok o pomenu zdravega načina življenja, s poudarkom na gibanju in
    izvajanju športnih dejavnosti,
  • ozaveščanje otrok o zavrženi hrani.

Na ta dan bodo učenci naše šole zajtrkovali 1. šolsko uro črni kruh brez aditivov, maslo, med
iz ekološke pridelave, domače nehomogenizirano mleko in jabolko.


Vsa živila so slovenskega izvora.


Dopoldanska malica bo za učence organizirana po urniku od 10.05 – 10.25 v učilnici, v kateri
imajo pouk 3.šolsko uro.


Naj nam petek prinese veliko radosti ob uživanju slovenskega zajtrka.

Vodja projekta: Blaženka Alič
organizatorica šolske prehrane

Morda vam bo všeč tudi...