Skoči na glavno vsebino

Predavanje za starše: Vloga staršev pri učenju socialnih spretnosti – kaj lahko naredim doma?

Otroci se veliko želenih in neželenih socialnih vedenj naučijo spontano. Starši lahko pomembno vplivamo na to, kako se bo naš otrok znašel v socialnih situacijah, saj je družina primarno okolje za učenje socialnih spretnosti.

  • Moj otrok ne ve kaj narediti, ko se skrega s prijateljem.
  • Kako naj svojega otroka naučim začeti pogovor/igro s vrstnikom?
  • V kolikšni meri lahko kot starš vplivam na socialne odnose svojega otroka?

Dragi starši, lepo vabljeni, da se nam pridružite na predavanju, kjer bomo govorili o načinih, kako otroka učimo socialnih spretnosti doma (vzpostavljanje stikov z drugimi, uspešno soočanje v konfliktnih situacijah, dogovarjanje, sodelovanje …) za doseganje kvalitetnejših medosebnih odnosov.

Upamo, da boste na predavanju dobili potrditev, da ste na pravi poti in bili hkrati navdahnjeni z novimi idejami, ki jih še niste preizkusili.

Predavanje bo trajalo 1,5 ure. Namenjeno je vsem staršem otrok starih od 5. do 12. let redne osnovne šole. Prostor bo tudi za vaša vprašanja.

OSNOVNE INFORMACIJE za predavanje: Vloga staršev pri učenju socialnih spretnosti – kaj lahko naredimo doma?

Predavanje bo v ponedeljek, 27. marca 2023, s pričetkom ob 17.00 in zaključkom ob 18.30 uri. Predavanje bo v prostorih IC Pika, Zemljemerska ulica 7, Ljubljana.

Vabljeni ste starši otrok, starih od 5. do 12. let, redne osnovne šole.
Predavanje ni namenjeno strokovnemu izpopolnjevanju vzgojiteljev in drugih strokovnjakov.

Predavateljica: Sara Marn, psihologinja

Kotizacija: Predavanje je brezplačno, potrebna je prijava.

PRIJAVA NA PREDAVANJE:

Prijave zbiramo od četrtka, 16. marca 2023, od 12.00 ure naprej. Prijavite se preko spletnega obrazca, s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/f588e9f9

Podatki, ki jih vpišete v prijavnico: Ime in priimek, tel. številka, e-naslov, vaš poklic, starost otrok.

Vaša prijava je zabeležena, če nekaj minut po prijavi dobite na vpisan e-naslov, naše povratno sporočilo (iz e-naslova Arnes-1KA). Predlagamo, da se na predavanje prijavite čim prej, saj se mesta hitro zapolnijo.

Dodatne informacije o predavanju lahko dobite po elektronski pošti na naslovu: pika@centerjanezalevca.si ali nas pokličete na tel. št.: 01/43-42-360 (Ajda Predalič, koordinatorica v IC Pika).

Osnovne informacije je pripravila: Ajda Predalič, koordinatorica v IC Pika, februar 2023

PREDAVATELJICA:
Sara Marn, psihologinja:

Zaposlena v IC Pika in v redni osnovni šoli, kjer izvaja delavnice socialnih spretnosti za razrede ter nudi individualno pomoč učencem pri premagovanju ovir. Delovne izkušnje je predhodno pridobivala v svetovalni službi Osnovne šole Prežihovega Voranca v Ljubljani. Njeno področje dela vključuje socialne spretnosti v obdobju osnovnošolskega izobraževanja in čustveno-vedenjske težave pri otrocih in mladostnikih, preko teh tem pa stremi k cilju vzpostavljanja kvalitetnega odnosa med šolo in starši. Je soavtorica knjižice Socialne spretnosti učencev v redni osnovni šoli, namenjene strokovnim delavcem šol, in knjižice Učenci s čustvenovedenjskimi težavami v redni osnovni šoli (v tisku).

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost