Skoči na glavno vsebino

Predavanje za starše: Vaje za pisanje

OPIS SEMINARJA:

Izražanje skozi pisanje je izredno pomembno in tudi potrebno, še zlasti sedaj, ko pri delu in učenju vse bolj uporabljamo računalnik in pametni telefon. Vse več otrok ima težave s pisanjem. Nekateri predvsem z vsebino, drugi z oblikovanjem povedi, tretji s pravopisom, mnogi pa tudi zaradi slabo berljive pisave. Velikokrat je prisotnih več naštetih težav hkrati. Vsaka od njih ima svoj vzrok in vsaka terja posebne prijeme pri učenju. Zgodnje odkrivanje težav pri pisanju in pravočasno nudenje ustrezne pomoči sta v času osnovnošolskega šolanja ključni, saj s tem otroku pomagamo, da bo vešč pisanja tudi, ko odraste. Da bodo otroci pri pisanju bolj spretni, je nujno medsebojno sodelovanje učiteljev in staršev.

Na predavanju boste dobili odgovore na vprašanja:
– Kakšne so izkušnje in mnenje glede pismenosti otrok v šoli?
– Katere napotke upoštevati, da bodo otroci bolj spretni pripisanju?
– Katere vaje pomagajo razvijati pisanje pri otrocih?

OSNOVNE INFORMACIJE za predavanje: Vaje za pisanje

Predavanje bo v ponedeljek, 15. maja 2023, s pričetkom ob 17.00 in zaključkom ob 18.30 uri, v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).

Vabljeni ste starši osnovnošolskih otrok (od 3. do 9. razreda).

Predavanje bo imela Katarina Koprivnikar Grošelj, specialna pedagoginja.

Kotizacija: Predavanje je brezplačno, potrebna je prijava.
PRIJAVA NA PREDAVANJE:

Prijave zbiramo od petka, 5. maja 2023, od 12.00 ure naprej. Prijavite se preko spletnega obrazca, s klikom na povezavo:
https://1ka.arnes.si/a/90bd3bd1

Podatki, ki jih vpišete v prijavnico: Ime in priimek, tel. številka, e-naslov, vaš poklic, starost otroka;
možnost zapisati tudi vprašanje za predavateljico.

Vaša prijava je zabeležena, če nekaj minut po prijavi dobite na vpisan e-naslov, naše povratno sporočilo (iz e-naslova Arnes-1KA). Predlagamo, da se na predavanje prijavite čim prej, saj se mesta hitro zapolnijo.

Dodatne informacije o predavanju lahko dobite po elektronski pošti na naslovu: pika@centerjanezalevca.si ali nas pokličete na tel. št.: 01/43-42-360 (Ajda Predalič, koordinatorica v IC Pika).

O PREDAVATELJICI:

Katarina Koprivnikar Grošelj je po poklicu specialna pedagoginja. V IC Pika je zaposlena tri dni v tednu. Njene prejšne zaposlitve in izkušnje segajo od učiteljice v programu z nižjim izobrazbenim standardom, dela v zdravstvenem domu in v mobilni specialno pedagoški službi. Zavzema se za timsko poučevanje z učitelji in s starši ter krepitev dobre prakse. V IC Pika skupaj še z dvema učiteljicama razrednega pouka ukvarja z merjenjem in spremljanjem branja in pisanja.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost