Skoči na glavno vsebino

BIOEXO

Zadnji vikend v septembru je našo šolo naselila množica malih kosmatih in plazečih se bitij, gostili smo namreč razstavo eksotičnih živali, ki jo vsako leto prireja Društvo ljubiteljev eksotičnih živali. Letos je bila ta razstava že 26. po vrsti in na njej se je trlo obiskovalcev, ki smo z zanimanjem, občudovanjem pa tudi strahospoštovanjem izvedeli spet kaj novega o teh živalih in marsikatero tudi pobožali.

Zanimivo se mi je zdelo, koliko različnih in zanimivih živali je bilo na ogled na enem mestu. Všeč mi je, da so nam o živalih kaj povedali in da smo smeli nekatere pobožati. Zanimivi sta bili tudi razstavi rastlin in školjk, ki si jih lahko kupil.

Patrick M. Byrne

                                        

 

Na razstavi Bioexo so mi bili najbolj všeč majhni dihurčki. Tudi pajki so se mi zdeli precej zanimivi, seveda dokler so bili v kletki. Kače so se mi zdele smešne, saj se je v trebuhu ene videl zajec, ki ga je pojedla za kosilo. Všeč mi niso bili žužki. Zelo zanimiva pa se mi je zdela ideja s preizkušanjem na otip, kjer smo v skrinjici potipali umetno žival. Po navadi sem se jih zelo ustrašila, saj ne veš, kaj lahko pričakuješ.

Lana

 

                                          

Na razstavi mi je bil najbolj všeč del s plazilci in dihurji. Pri plazilcih sta mi bila najbolj všeč kameleon in krokodil. Dihurji pa so me navdušili, saj so se hudomušno lovili in so bili prijetni na dotik. Nasploh mi je bila razstava zelo všeč.

Matic L.

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke BIOEXA, kot jih je v svoj objektiv ujela učenka Katja Klopčič.

Zbrala in uredila Sabina Zalokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost