Skoči na glavno vsebino

SLOVENSKI ZAJTRK 2020

DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2020

Dragi učenci in učenke!

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20.11.2020 obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan«, ki bo že deseti po vrsti.

Zaradi epidemije letos dejavnosti ne bodo potekale v šoli. S strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila dana pobuda, da se učenci na ta dan spomnijo na pomen rednega zajtrkovanja in zajtrk pripravijo doma.

Zato vse učence in učenke vabim, da v petek pripravite zdrav zajtrk zase in za svojo družino, ki bo vključeval živila, ki sestavljajo Tradicionalni zajtrk: kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Če je le mogoče, uporabite čimveč zdravih, domačih lokalno pridelanih živil.

 Najboljši zajtrk je tisti, ki je pripravljen iz lokalnih sestavin. Lokalno pridelana hrana ima višjo hranilno vrednost in je boljšega okusa.

Slovenska živila imejte na jedilniku tudi za kosilo in večerjo.

Ob lepo pogrnjeni mizi uživajte v dobri hrani.

Pozivam vas, da si vsi ogledate spletno stran o Tradicionalnem slovenskem zajtrku na povezavi: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/aktualne/novice/.

Blaženka Alič: organizatorka šolske prehrane

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost