Skoči na glavno vsebino

Tabor – ČŠOD Murska Sobota

15.05.2023 ob 11h

  • Učenci so varno prispeli v ČŠOD

18.05.2023

Učenci 5. razredov smo v tem tednu v šoli v naravi v CŠOD Murska Sobota. Kljub slabšemu vremenu v preteklih dneh izvajamo vse dejavnosti, saj nam dež že ne bo preprečil, da bi se imeli fino.

Kolesarimo in se pripravljamo na opravljanje kolesarskega izpita, se urimo v orientaciji v okolici doma, raziskujemo Mursko Soboto in iščemo vodne živali. Naučili smo se nekaj besed v prekmurščini in ugotovili, da je to narečje zelo drugačno in da nekaterih besed sploh ne razumemo. Spekli smo odličen kruh in se veliko naučili o posebnostih prekmurske hrane. Zelo nam je všeč prekmurska gibanica, ki so nam jo pripravili kuharji v domu. Urili smo ročne spretnosti in naredili čudovite izdelke iz krep papirja ter se naučili plesti zapestnice.

V večernih urah smo se zabavali ob tomboli in čarodeju, ki nas je navdušil s svojimi triki. Danes nas čaka še prireditev Murska Sobota ima talent, kjer bomo predstavili naše pevske, plesne, glasbene in druge talente. Veselimo se tudi večernega plesa z disco kroglo. Seveda imamo čas za druženje, družabne igre, igra na igrišču, klepetanje in ustvarjanje čudovitih spominov.

Barbara T. Klanke

19.05.2023 ob 14:25

  • Učenci so se odpeljali iz ČŠOD Murska Sobota. Predvidevamo, da bodo čez 2h15min prispeli pred šolo.

CSOD-MS-2

Slika 1 of 2

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost