Skoči na glavno vsebino

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

V petek, 17. 11. 2023, smo imeli na Osnovni šoli Ketteja in Murna tradicionalni zajtrk.
Učenci so jedli domač kruh in jabolka, sladkali so se z ekološkim medom in pili
nehomogenizirano mleko.


S projektom Tradicionalni slovenski zajtrk želimo učence navaditi na to, da je najbolje
uživati domačo hrano, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov,
potrebnih za rast in razvoj mladostnikov.


Z omenjenim projektom spodbujamo domačo samooskrbo, ohranjamo slovensko
podeželje, skrbimo za čisto in zdravo okolje ter seznanjamo mlade s postopki
pridelave in predelave hrane.


Letos smo imeli za dan slovenske hrane slogan KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN!
S tem smo poudarili, kako pomembno je zjutraj zdravo zajtrkovati in z veliko
ustvarjalne energije začeti nov dan.

»Zdi se nam pomembno, da ohranjamo tradicijo slovenskega zajtrka, saj vemo, da je
dobro jesti tisto, kar je zdravo, okusno in domače.«

Učenke in učenci 6. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost