Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan spanja

Spoštovani.

V petek, 18. marca 2022, že petnajstič zapored obeležujemo svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom Dober spanec, bister um, vse dobro. Svetovni dan spanja je mednarodno priznan dogodek, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (World SleepSociety – WSS), in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti spanja in njegovega vpliva na zdravje ter preprečevanju in obvladovanju motenj spanja v vseh obdobjih življenja. S skupnim prizadevanjem različnih partnerjev se trudimo, da bo pozornost širše javnosti in tematika spanja v slovenskem prostoru še bolj prepoznana.

Več pozornosti letos namenjamo zdravemu spanju, ki vpliva na razvoj in delovanje naših možganov. Skrb za dober spanec je nepogrešljiv del zdravega življenjskega sloga in je vir dobrega počutja in temelj zdravega načina življenja ter varnosti pri delu in v prometu.

V priponki vam tako pošiljamo novico za javnost in priponke s Priporočili za zdravo spanje otrok, odraslih in mladostnikov ter Zakaj je spanje pomembno, ki jih lahko obesite na vidna mesta v svojem okolju in posredujte partnerjem po lastni presoji.

Ob svetovnem dnevu spanja bo organizirano brezplačno strokovno srečanje Mladostniki in spanje, ki bo z oddaljenim pristopom izvedeno 23. 3. 2022. Dostop do vabila na: https://www.nijz.si/sl/strokovno-srecanje-mladostniki-in-spanje-23-marec-2022

Za sodelovanje se lepo zahvaljujem in želim uspešno realizacijo slogana “Dober spanec, bister um, vse dobro” tako na osebni kot na strokovni ravni.

Prijazen pozdrav,

Brigita Zupančič-Tisovec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost