Skoči na glavno vsebino

Otroci prvega triletja v šolo

Spoštovani starši,

Veseli smo, da s torkom 26. 1. 2021 šola odpira vrata za učence prvega triletja. V skladu z navodili in priporočili je pripravljena organizacija dela tako, da bodo učenci v matičnih oddelkih od jutranjega varstva do konca podaljšanega bivanja. Tovrstna organizacija je precejšen kadrovski izziv. Zato vas prosimo, da v jutranje varstvo in podaljšano bivanje vključite vašega otroka le, če je to res nujno potrebno. Zaenkrat ne bomo mogli organizirati nujnega dežurstva po končanem podaljšanem bivanju po 16.10 uri.

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno in po prijavah, ki so veljale pred zaprtjem šol. Vse spremembe prijav in odjav obrokov morate javiti na naslov prehrana@oskm.si najkasneje do ponedeljka do 9.30. To velja tudi, če boste razredničarki sporočili morebitno odsotnost. Torej, če vaš otrok katerega izmed obrokov od torka dalje ne bo več potreboval in ste ga imeli naročenega, morate odjavo obvezno pravočasno sporočiti, sicer bomo mi obrok za otroka naročili in vam ga bomo morali zaračunati.

Zavedamo se, da povratek otrok v šolo poleg zelo veliko pozitivnih vplivov hkrati pomeni večje zdravstveno tveganje za prenos okužbe. Nujno je, da se vseh priporočil držimo v največji meri, zato vas prosimo, da v šolo pošiljate le zdrave otroke. Otroci bodo morali izven matične učilnice nositi maske (avla, sanitarije, prehod do jedilnice, knjižnica…). Prosimo vas, da se z otroki pogovorite o vseh ukrepih, saj so namenjeni skupni varnosti vseh otrok in učiteljev.

Ker bomo morali prostore pogosto zračiti, otroke temu primerno oblecite, saj bo lahko temperatura v učilnici občasno nekoliko nižja.

Še vedno velja, da v šolo vstopajo le zaposleni in otroci naše šole. V kolikor potrebujete učitelja ali kakšnega drugega delavca šole, se predhodno po elektronski pošti najavite.

Starše naprošamo, da šolo nemudoma obvestijo o morebitnih zdravstvenih posebnostih in spremembah povezanih z okužbo.

Prvi razred

Prihod v šolo

Zaradi preprečevanje mešanja otrok različnih oddelkov, ne bomo uporabljali glavnega vhoda v prizidek. Otroci v svojo učilnico vstopajo z igrišča. Otroka v šolo, če je le mogoče, pripeljite 10 – 15 minut pred začetkom pouka.

Jutranje varstvo

Jutranje varstvo v prvem razredu bo organizirano v treh skupinah, tako da bodo otroci vključeni v skupino glede na njihov oddelek ne glede na uro prihoda. Ker kadrovsko ne moremo zagotoviti prisotnost treh učiteljev že od 6.20 dalje, vas prosimo, da otroke, če se le da, ne vključite v jutranje varstvo, oziroma jih vključite čim kasneje.

Pouk

Pouk bo potekal po enakem urniku kakor pred zaprtjem šole.

Podaljšano bivanje

Prav tako bo podaljšano bivanje v celoti potekalo v treh skupinah do 16.10. Nujnega dežurstva, ki sicer poteka od 16.10 do 17.00 v prvih dneh ne bomo mogli zagotoviti.

Drugi in tretji razred

Prihod v šolo

Otroci bodo v šolo vstopali pri glavnem vhodu, spodbujali jih bomo, da uporabljajo več vhodnih vrat. Otroka v šolo, če je le mogoče, pripeljite 10 – 15 minut pred začetkom pouka. Pouk se začne po urniku ob 8.20.

Jutranje varstvo

Jutranje varstvo bo organizirano od 7.00 dalje kot nujno dežurstvo sprva v avli šole. Zato otroka vključite le, če je nujno potrebno.

Pouk

Pouk v drugem in tretjem razredu bo potekal po oddelkih v matičnih učilnicah po urniku kakor pred zaprtjem šole.

Podaljšano bivanje

Podaljšano bivanje bo potekalo prav tako po oddelkih v matičnih učilnicah vse do 16.10. Nujnega dežurstva, ki sicer traja od 16.10 do 17.00 v prvem tednu še ne bomo uspeli organizirati. Število skupin podaljšanega bivanja se bo povečalo.

Skupine v PB:

  • 2.a – R. Špehar Ašković
  • 2.b – A. Vončina
  • 3.a – Č. Lipovšek
  • 3.b – K. Črnugelj
  • 3.c – A. Seliškar

Pomembno

Prometna varnost

Pričakujemo, da bo pred šolo ponovno veliko prometa.

  • Bodite pazljivi na otroke.
  • Vozite umirjeno, saj so otroci nepredvidljivi.
  • Avtomobile ustavljajte na varnem mestu, kjer bo otrok lahko varno in brez skrbi izstopil.
  • Bodite uvidevni do drugih staršev in avtomobila ne ustavljajte na vozni poti.
  • Upoštevajte enosmerno prometno ureditev na šolskem dvorišču.
  • Bodite strpni.

Priporočila za preprečevanje okužbe

  • otroci ostajajo v oddelkih,
  • skupine se ne smejo mešati,
  • v šolo starši ne vstopajo,
  • otroci vzdržujejo medsebojno razdaljo 1,5 -2 metra, kjer je to mogoče,
  • otroci si redno in natančno umivajo roke,
  • pri vhodu v šolo in v učilnicah bo na voljo razkužilo,
  • otroci naj imajo s seboj bidone za vodo,
  • otroci se preobujejo pri vhodu v šolo,
  • ne pozabite na copate in maske.

Več na https://www.nijz.si/sl/postopno-odpiranje-vrtcev-in-sol-priporocila

Zelo smo veseli, da se bo v torek v šolsko stavbo vrnil otroški živ žav. Vsi se zavedamo, da bo to velik dogodek in zato vse pozivamo, da se držimo priporočil in s tem omogočimo varno okolje za otroke in vse ostale. Trudili se bomo, da bo prihod nazaj v šolske klopi prijeten, a hkrati varen.

Se vidimo v torek zjutraj.

Saša Kožuh, ravnatelj

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost